Vrijhangend

Vrijhangend

De raamdecoratie van Novatrade is geschikt voor bijna alle ramen in kunststof, aluminium of hout tot een breedte van 2200mm. Bij Novatrade heeft u de keuze uit 28 verschillende standaard dessins.

De bediening van de vrijhangende raamdecoratie is eenvoudig door middel van een koord. Met het koord aan de ene zijde bedient u de onderzijde van de raamdecoratie en met het koord aan de andere zijde bedient u de bovenzijde van de raamdecoratie (bottom up, top down). De koorden zijn voorzien van een “kind veilig kelkje” welke automatisch losspringt indien iemand verstrikt zit.

Stoffen

De in Duitsland gefabriceerde stoffen zijn van hoge kwaliteit en vocht bestendig. Hierdoor kan raamdecoratie van Novatrade ook in natte ruimtes worden gebruikt. Bij enkelvoudig plissé stof is de naar buiten gerichte zijde voorzien van een parelmoer laag waardoor het zonlicht beter wordt weerkaatst. De honingraat plissé stof zorgt voor betere isolatie van het raam en is daardoor energiebesparend.

De honingraat “black out” stof is voorzien van een zilverfolie in de stof. Hierdoor is het stof niet licht doorlatend. Indien deze stof wordt toegepast zie je slechts aan de randen van de raamdecoratie en randje licht.

Monteren

Het bovenste profiel wordt door middel van beugeltjes vastgeschroeft aan kozijn of aftimmering. In dit profiel zit links en rechts een bedieningskoord. Hiermee bedien je traploos de raamdecoratie, en kan je de verduisterende stof op elke gewenste plaats voor het raam hangen.

Standaard kleuren profiel zijn:

RAL 7016RAL 9001RAL 9006RAL 9016

Monteren

Montage van de vrijhangende raamdecoratie is eenvoudig. De meegeleverde beugeltjes moeten vastgeschroefd worden aan het kozijn of de aftimmering. Hiervoor heeft u bijpassend gereedschap en schroeven nodig. Wanneer de beugeltjes zijn gemonteerd kan het bovenste aluminium profiel er worden ingeklikt. De raamdecoratie is dan direct klaar voor gebruik.

Chat openen
Hallo, wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp!