Inzet hor

Inzet hor

PliZé levert inzethorren; deze worden geproduceerd door een Nederlandse fabrikant en is in het bijzonder geschikt voor de draai-valramen in kunststof én in hout.  Bij PliZé heeft u de keuze uit 4 verschillende profielen zodat voor nagenoeg elk naar binnen draaiend raam er een passende inzethor gemaakt kan worden. Het grote voordeel van PliZé inzethoris dat deze gemonteerd kan worden zonder te boren of te schroeven. De hor kan eenvoudigweg in het geopende raam geplaatst worden waarna het raam in elke stand te gebruiken is. Theoretisch kan de hor altijd gemonteerd blijven, maar PliZé beveelt aan om de inzethor in de winter op te bergen.

profielen

Bij PliZé heeft u keuze uit vier verschillende inzethorprofielen. Er kan gebruik worden gemaakt van een “diepte” van; 20, 28, 34 en 45 mm 

  • 20mm is zeer geschikt voor vlakke kunststofkozijnen in combinatie met bijvoorbeeld rolluiken of screens
  • 34mm profiel is standaard en dus het meest gebruikt
  • 45mm in combinatie met bijvoorbeeld rolluiken of screens. 

De kleuren profielen

De inzethor valt het minst op wanneer het aluminium kader gecoat is in de zelfde kleur als het draaideel van uw kozijn. De meest gebruikte kleuren (15 kleuren) heeft PliZé voor het standaard 34mm profiel. Naast de standaard kleuren kan PliZé de inzethor in alle RAL kleuren leveren, de levertijd wordt hierdoor slechts met een week verlengt. 

Standaard kleuren 34mm profiel zijn: RAL 3005  RAL 5004  RAL 5011  RAL 6009 RAL 6064 RAL 7016  R RAL 7021 RAL 7039 RAL 8014 RAL 8022  RAL 9001 RAL 9010 RAL 9016 RAL 9006 F1 geanodiseerd

Gaas

Het standaard gaas wat toegepast wordt in de inzethor is gemaakt van sterk glasvezel met om elk draadje een laagje PVC. Met een maaswijdte van 1.8×1.6 mm is  er een balans tussen maximale ventilatie en insecten werend, zelfs voor de kleinste beestjes.  PliZé levert de inzethorren standaard met grijs gaas. Naast het standaard gaas kan PliZé  met een meerprijs, de inzethor voorzien van extra fijn gaas, pollenwerend gaas en petscreen.

Monteren

Voor montage heeft u geen gereedschap nodig.  De inzethor van PliZé wordt gemonteerd zonder boren of schroeven. Door het draaideel geheel te openen (in de draaistand) kan de inzethor, eerst met  de onderzijde op de dorpel van het kozijn worden gezet. Daarna duwt u de bovendorpel aan zodat het geheel vast geklemd blijft door de roestvaste verenstalen clips aan de bovenzijde.

Chat openen
Hallo, wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp!