Inklem hor

Inklem hor

PliZé levert inklemhorren deze worden geproduceerd door een Nederlandse fabrikant en is geschikt voor bijna alle naar binnendraaiende kunststof- en houtenramen met verdiepte kozijnprofielen. Met het inklemhor systeem hangt de hor met 1mm dikke roestvast stalen clips aan de opening van het kozijn. Het grote voordeel van de PliZé inklemhor is dat er nagenoeg niets tussen de afdichting van het raam zit waardoor het raam zonder verdere afstelling van sluitnokken perfect sluit. Door de mohair borstel is de afdichting voor insecten gegarandeerd. De inklemhor wordt gemonteerd zonder te boren of te schroeven. De hor kan eenvoudigweg in het geopende raam geplaatst worden waarna het raam in elke stand te gebruiken is. Theoretisch kan de hor altijd gemonteerd blijven, maar PliZé beveelt aan om de inklemhor in de winter op te bergen.

Kleuren profielen

De inklemhor valt het minst op wanneer het aluminium kader gecoat is in de zelfde kleur als het draaideel van het kozijn.  Standaard kleuren zijn:

RAL 5011 RAL 6009 RAL 6064 RAL 9001 RAL 9010 RAL 9016 RAL 7016 RAL 8022

Gaas

Het standaard gaas wat toegepast wordt in de inklemhor is gemaakt van sterk glasvezel met om elk draadje een laagje PVC. Met een maaswijdte van 1.8×1.6 mm is er een balans tussen maximale ventilatie en insecten werend, zelfs voor de kleinste beestjes. PliZé levert de inklemhorren standaard met grijs gaas. Naast het standaard gaas kan PliZé tegen een meerprijs de inklemhor voorzien van extra fijn gaas, pollenwerend gaas en petscreen.

Monteren

Voor de montage van de inklemhor wordt gebruik gemaakt van RVS beugeltjes welke aan de hor zijn gemonteerd. Er is keuze uit draai- en schuifklemmen in verschillende afmetingen. Graag adviseren wij u over welke klemmen het best passen bij uw kozijnen.Voor montage heeft u geen gereedschap nodig. De inklemhor wordt zonder boren of schroeven gemonteerd. De hor wordt in de sponning vastgezet door de RVS klemmen.

Chat openen
Hallo, wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp!